Magyarország kúl

Kétnapos lesz a Kutatók Éjszakája

A programban 57 város 260 helyszíne vesz részt, 2650 különféle programmal várják az érdeklődőket.

Idén először két napon át tart a Kutatók Éjszakája, amelyen több mint 2600 program várja az érdeklődőket országszerte több mint kétszáz helyszínen szeptember 29–29-én, pénteken és szombaton – jelenti az MTI.

Fotó: MTI Fotó / Balogh Zoltán

Az eddigi jelentkezések alapján 57 magyarországi település 260 helyszínén több mint 2650 különféle program várja az érdeklődőket az ország egyik legjelentősebb tudományos ismeretterjesztő eseményén – mondta Kardon Béla, a programsorozat koordinátora, az RCISD Regionális Tudásközpont tudományos igazgatója.
 
A rendezvény keretében többek között kutatóintézeteket, egyetemeket, középiskolai laborokat látogathatnak meg az érdeklődők, de a Magyar Nemzeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, az óbudai Vasarely Múzeum és a Holokauszt Emlékközpont is nyitva lesz. A szervezők izgalmas programokkal – többek között holografikus lézershow-val, űrbázisépítéssel, robotokkal és drónokkal – várják a látogatókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top