Magyarország kúl

Ki nem találnád, mi volt Terence Hill első filmje

Bud Spencer örök pofontestvérét 1951-ben fedezte fel egy olasz rendező.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, múlt szerdán Budapestre látogatott tinédzserkorunk egyik kedvenc filmsztárja, Terence Hill. A 79 éves színész legújabb filmje, a Nevem: Thomas bemutatójára jött, és ha már itt volt, Bud Spencer szobrát is megnézte.

Fotó: AFP

Hillt (eredeti nevén Mario Girottit) 1951-ben fedezte fel Dino Rissi olasz filmrendező. Első filmje természetesen egy csihi-puhi komédia volt: a Vacanze col Gangster (Vakáció egy gengszterrel) ugyan nem aratott túl nagy sikert, de a karrierje hamar beindult, első nagy alakításáig, Luchino Visconti 1963-as A párducáig több mint 27 kisebb-nagyobb szerepet játszhatott el.

1967-ben szerepelt először legendás színésztársával, Bud Spencerrel egy jelenetben. Az Isten megbocsát, én nem című spagettiwesternt aztán számos közös mozi követte, köztük olyan örök klasszikusok, mint Az ördög jobb és bal keze, a Különben dühbe jövünk, az Én a vízilovakkal vagyok és a Bunyó karácsonyig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top