Magyarország kúl

Retró Ikarus kabrió buszból nézheted a fővárost

Szeptember 27-én lesz a turizmus világnapja. Rengeteg program vár Budapesten, köztük a retró kabriós városnézés.

Turisták a Váci utcában (MTI-fotó: Kovács Tamás)

Idén szeptember 27-én Budapest ad otthont a turizmus világnapja rendezvényeinek, a nyílt naphoz 46 programmal csatlakoztak a budapesti szolgáltatók – írja az MTI.

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepli a turizmus világnapját. Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője elmondta, jelentős elismerés a magyar idegenforgalom számára, hogy idén Budapesten ünnepelhetik a világnapot.

A világnapon 3 alkalommal régi Ikarus kabrió buszból lehet megnézni a fővárost. A programok egy része ingyenes, más részük kedvezményes, a legtöbb azonban előzetes regisztrációhoz kötött. A BFTK megrendezi a hagyományos nyílt napot, és egyebek mellett a csatlakozott szervezetek vezetett sétákat, tárlatvezetéseket, épületlátogatásokat tartanak múzeumokban, galériákban. Idén először hét gasztrohely is csatlakozott a felhíváshoz, ahol kedvezményekkel, ajándékokkal várják a látogatókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top