Magyarország kúl

Az esős június ellenére kimagasló látogatószámmal zárnak a budapesti fürdők

Augusztusban majdnem megdőlt a tizenhat éves rekord, a szezonban 1,2 millió jegyet adtak el.

Augusztus 14-től fogadott vendégeket a felújított Dagály (MTI-fotó: Balaton József)

 Bő 1,2 millióan váltottak jegyet főszezonban a budapesti fürdőkbe, ami azt jelzi, hogy az esős, hideg június ellenére sem tört meg az évek óta tartó folyamatos forgalomnövekedés – írja a Világgazdaságra hivatkozva az MTI.

Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési és marketingigazgatója elmondta, hogy a nyáriasan meleg május 21 százalékos többletet hozó, kiugró látogatottságú napjai után teljes fordulatot vett az időjárás, aminek következtében júniusban 19 százalékos visszaeséssel indult a strandszezon.

Mindezek után júliusban 6 százalékos, augusztusban pedig 8 százalékos többlet mutatkozott a látogatószámban, ami kifejezetten jó eredmény. Így 2017 nyarának kiugró forgalmához képest is plusszal zárult az augusztus. Ekkor a tizenhat éve feljegyzett 530 ezres havi rekordot megközelítő, 522 ezer napijegyvásárlóig jutottak a budapesti strandok és gyógyfürdők.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top