Magyarország kúl

Máris konyhafőnök lett a frissen végzett, gluténmentesen főző szakácsból

A biológiaszakos egyetemi hallgatóból lett szakács maga is gluténérzékeny. Saját maga fejleszti a speciális recepteket.

Az ország első csak diétás, glutén- és cukormentes hozzávalókat használó éttermének konyhafőnöke lesz Sebők Gábor – írja a Délmagyar.hu. A biológiaszakos egyetemi hallgatóból lett szakács maga is gluténérzékeny. 

A tavaly október közepén indult közösségi oldalának alig egy hónap alatt közel 7000 követője lett, majd felfigyeltek rá az ország első mindenmentes pékségét és éttermét megálmodó vállalkozók.

Kihívás gluténmentesen főzni. Ezt csak az tudja, aki maga is ebben szenved

– vallja a kalocsai fiatalember, aki már javában dolgozik az allergénektől mentes étlap összeállításán.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top