Magyarország kúl

Az Ultra című magyar sportfilmdráma győzött Dél-Koreában

A dokumentumfilm 41 ország 140 alkotása közül kapta meg a fődíjat. A zsűri szerint az alkotás segít elgondolkodni az élet értelméről.

Simonyi Balázs Ultra című, szupermaratonistákról szóló 2017-es dokumentumfilmje nyerte el a nagydíjat Dél-Koreában, a III. Uldzsui Hegyifilm-fesztiválon – írja az MTI. A Yonhap dél-koreai hírügynökség hétfői jelentése szerint a magyar–görög koprodukcióban forgatott film 41 ország 140 alkotása közül kapta meg a fődíjat.

A hegyifilm-fesztivált harmadik alkalommal rendezték meg a Dél-Korea délkeleti részén fekvő Uldzsu megyében. A zsűri így indokolt:

Napjainkban ismét mindannyian futunk, nem tudjuk, mi a célunk, és mikor érjük el azt. A film alkalmat ad arra, hogy elgondolkodjunk, miért ugrunk fejest egy zavaros életbe, és éljük azt végig.

Simonyi Balázs és forgatócsoportja öt versenyző heroikus küzdelmét mutatja be a legendás Spartathlon futóversenyen. A rendező-sportoló 2013 óta négyszer teljesítette a 246 kilométeres, Athéntól Spártáig tartó, embert próbáló távot, ezúttal is ő az öt futó egyike.

A legmodernebb filmes technikákat alkalmazó, látványos drónfelvételeket felvonultató film az HBO Europe, SpeakEasy Project és a görög Anemon produkciójában készült. A 38 éves rendező-forgatókönyvíró-operatőr számos rövidfilmet és tévéfilmet készített, köztük az Indián című tévéfilmjét, valamint a Zrínyi és a vadkan című ismeretterjesztő produkciót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top