Magyarország kúl

Mostantól okospadon üldögélhetünk Óbudán

A 100 százalékban magyar tervezésű, fejlesztésű és gyártású padot napenergia tölti, található benne USB- és vezeték nélküli töltő, levegőminőség-mérő, páratartalom-, UV- és légnyomásszenzor, zajszennyezésmérő, valamint wifi hotspotként is használható.

Az új, kaszásdűlői KönyvMegálló mellett kapott helyet a kerület első okospadja – írja az Óbuda.hu

2012-ben indult el Óbuda-Békásmegyeren a KönyvMegálló program, amelynek köszönhetően a városrész több pontján ingyenesen használható, szabadtéri könyvszekrények várják az olvasást szerető érdeklődőket. Mára ezek közösségi színterekké váltak. 

Most Kaszásdűlőn az esztétikailag és technikailag összeillő szekrény és pad a tér központi elemévé válhat. Az új generációs KönyvMegállót a modern megjelenés mellett napelemes energiaellátással, LED-es megvilágítással és biztonsági üvegajtókkal látták el.

A 100 százalékban magyar tervezésű, fejlesztésű és gyártású padot ugyancsak napenergia tölti, található benne USB- és vezeték nélküli töltő, levegőminőség-mérő, páratartalom-, UV- és légnyomásszenzor, zajszennyezésmérő, valamint wifi hotspotként is használható. Működése közben folyamatosan monitorozza környezetének változásait, az adatokat pedig a megfelelő szervernek továbbítja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top