Magyarország kúl

Fél Cleveland gyászolja a magyar cukrászt

A 83 éves Farkas Attila igazi intézménynek számított a városban, haláláról az egyik legnagyobb helyi lap számolt be.

83 éves korában meghalt Farkas Attila, Cleveland sokak által kedvelt magyar cukrásza, aki futballedzőként is dolgozott sokáig. Haláláról az egyik legnagyobb ottani lap, a Cleveland.com számolt be egy portréban – írja az Index.

Farkas Budapesten született, édesapjának kávézója volt, de amikor a kommunista rezsim államosította az üzletet, az egész család az Egyesült Államokba emigrált. Először Marylandben nyitottak cukrászdát, majd miután nem jött be az üzlet, Clevelandbe költöztek. A városban akkoriban sok ’56-os magyar emigráns élt; Farkas apja egy helyi pékségben kezdett dolgozni, majd felesége, Klára támogatásával saját vállalkozásba kezdett a fiával.

Farkas Attila egyik volt tanítványával (Fotó: Facebook / Farkas Pastry Shop)

Hamar híre ment, hogy a magyarok szeretnek jókat enni, és nagyon jók a süteményeik. Nem véletlen, hogy rövid idő alatt népszerűek lettek, amihez az is hozzájárult, hogy az ifjabbik Farkast is sokan kedvelték a környéken.

„Nagyon sok ember szerette őt. Attila mindenki szívébe belopta magát, igyekezett tenni azért, hogy az emberek jól érezzék magukat a közelében” – mondta róla Mike Harrison, aki Farkas halála után átvette az üzletet.

A közkedvelt cukrász nagy sportrajongó volt, az egyik helyi futballcsapatnál segédedzőként is dolgozott, majd később a John Carroll egyetemen folytatta az edzősködést. Sportkarrierje meglehetősen szokatlanul indult: egy nap megjelent a középiskolai csapat edzésén, és onnantól mindennap ott volt – egészen addig, amíg a vezetőedző be nem vette a stábba.

Az utóbbi években már nem volt aktív, sokat küzdött a betegségével. Isten nyugosztalja!   

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top