nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Fél Cleveland gyászolja a magyar cukrászt

Fél Cleveland gyászolja a magyar cukrászt

A 83 éves Farkas Attila igazi intézménynek számított a városban, haláláról az egyik legnagyobb helyi lap számolt be.
magyarorszagkul
f Ajánlom

83 éves korában meghalt Farkas Attila, Cleveland sokak által kedvelt magyar cukrásza, aki futballedzőként is dolgozott sokáig. Haláláról az egyik legnagyobb ottani lap, a Cleveland.com számolt be egy portréban – írja az Index.

Farkas Budapesten született, édesapjának kávézója volt, de amikor a kommunista rezsim államosította az üzletet, az egész család az Egyesült Államokba emigrált. Először Marylandben nyitottak cukrászdát, majd miután nem jött be az üzlet, Clevelandbe költöztek. A városban akkoriban sok ’56-os magyar emigráns élt; Farkas apja egy helyi pékségben kezdett dolgozni, majd felesége, Klára támogatásával saját vállalkozásba kezdett a fiával.

Farkas Attila egyik volt tanítványával (Fotó: Facebook / Farkas Pastry Shop)

Hamar híre ment, hogy a magyarok szeretnek jókat enni, és nagyon jók a süteményeik. Nem véletlen, hogy rövid idő alatt népszerűek lettek, amihez az is hozzájárult, hogy az ifjabbik Farkast is sokan kedvelték a környéken.

„Nagyon sok ember szerette őt. Attila mindenki szívébe belopta magát, igyekezett tenni azért, hogy az emberek jól érezzék magukat a közelében” – mondta róla Mike Harrison, aki Farkas halála után átvette az üzletet.

A közkedvelt cukrász nagy sportrajongó volt, az egyik helyi futballcsapatnál segédedzőként is dolgozott, majd később a John Carroll egyetemen folytatta az edzősködést. Sportkarrierje meglehetősen szokatlanul indult: egy nap megjelent a középiskolai csapat edzésén, és onnantól mindennap ott volt – egészen addig, amíg a vezetőedző be nem vette a stábba.

Az utóbbi években már nem volt aktív, sokat küzdött a betegségével. Isten nyugosztalja!   

Megosztás Facebookon