Magyarország kúl

Pelsőczy Réka a metooról: „Véleményterror van”

A színész-rendező szerint bizonyos témákról csak egyféleképpen lehet beszélni, így megvan a veszélye annak, hogy „nagyon messze kerülünk a valóságtól”.

A HVG csütörtökön megjelent számában portréinterjút közöl Pelsőczy Rékáról. A népszerű színész-rendező az interjúban többek között olyan fontos közéleti témákról is elmondja a véleményét, mint a metoomozgalom vagy a politikai színház.

„Van egy trend, ami szerint bizonyos témákról (menekültügy, romakérdés, zaklatások) csak egyféleképpen lehet beszélni, csak egyet lehet gondolni” – vélekedik Pelsőczy, hozzátéve: tőle mindez nagyon távol áll – annak ellenére is, hogy emberbarátnak tartja magát, aki mindenféle erőszak ellen van.

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

A színésznő szerint fontos, hogy ki merjük mondani a véleményünket akkor is, ha eltér az uralkodó kánontól. Hangsúlyozza, nem a zaklatókért áll ki, de azon kívül, hogy Marton Lászlót „meghurcolták” és Kerényi Miklós Gábort eltávolították az operettszínházból, semmi sem változott a színházi szakmán belül a metoobotrány kirobbanása óta.

Pelsőczy a politikai megosztottságról is elmondja a véleményét. Mint mondja, náluk ez otthon nem téma. „Én leginkább a személyes felelősségben, a civil erőkben és az emberi kapcsolatokban hiszek” – hangsúlyozza.

Nem ő az egyetlen magyar színésznő, aki túlzásnak tartja azt, ami a metookampány kapcsán történik. Nemrég Pokorny Liával készítettünk interjút, aki azt mondta, sokat támadják azért, mert védi a férfiakat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top