Magyarország kúl

Újra Szamosi Zsófiával forgat az Oscar-díjas Deák Kristóf

A rendező Foglyok című tévéfilmjében Fekete Ernő, Sodró Eliza és Soltész Bözse is szerepelni fog.

Augusztus végén kezdte forgatni legújabb filmjét az Oscar-díjas Deák Kristóf. A Foglyok című egész estés tévéfilm az ötvenes évek elején játszódik Budapesten. Egy átlagos család életébe két ÁVO-s alakjában betoppan a hatalom, és innentől kezdve nemcsak hogy a család tagjai nem hagyhatják el a lakást, de minden érkező rokon és ismerős is fogságba esik. Az film forgatókönyvét Vörös András írta, az igaz történetet feldolgozó mozi az alkotók szándéka szerint a korszak fojtogató, paranoid hangulatát groteszk humorral ötvözi majd.

A főbb szerepekben Szamosi Zsófia, Fekete Ernő, Sodró Eliza, Porogi Ádám, Molnár Levente, Lengyel Ferenc, Jászberényi Gábor, Kardos Róbert, Csőre Gábor, Soltész Bözse és Vasvári Emese lesznek láthatóak.

A Foglyok operatőre Gózon Francisco (Haggyállógva Vászka, Iszka utazása), látványtervezője Valcz Gábor (Moszkva tér, Félvilág, Lajkó: Cigány az űrben), jelmeztervezője Sinkovics Judit (Testről és lélekről, Kojot). A forgatókönyvet Vörös András írta. A film vágója Csillag Mano, zeneszerzője Balázs Ádám, hangmérnöke Péterffy Máté – ők hárman Deák Kristóf Mindenki című kisfilmjében is közreműködtek.

  A bemutató 2019-ben lesz a Duna Televízió műsorán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top