Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Magyarország kúl

Rekordot döntött a Liszt Ferenc repülőtér forgalma

Augusztusban több mint másfél millió utas fordult meg a budapesti repülőtéren. Soha nem kezeltek még egy hónap alatt ennyi utast Ferihegyen.

Július után augusztusban is rekord-utasforgalmat mértek a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, több mint 1,5 millióan használták a ferihegyi légikikötőt a nyár utolsó hónapjában – írj az a MTI.

A CAPA légi közlekedési tudásközpont közlése szerint Budapesten 1 millió 527 ezer utast regisztráltak, 12 ezerrel többet, mint júliusban, ezzel új abszolút rekord született: soha nem kezeltek még ennyi utast Ferihegyen egy hónap alatt. Az egy évvel korábbihoz képest 14,9 százalékkal nőtt az érkező és induló utasok összesített száma.

Fotó: MTI Fotó / Kovács Tamás

Az év eddigi részében a budapesti repülőtéren 9 millió 905 ezren fordultak meg, 14,7 százalékkal többen, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Erős növekedést mutatott a kezelt áru mennyisége is, augusztusban 12,2 ezer tonna árut mozgattak meg, 20,6 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, a  fel- és leszállások száma 13,8 százalékkal 11 120-ra emelkedett tavaly augusztushoz képest.

Az elmúlt évben Budapesten 13 millió utast kezeltek, 14,5 százalékkal többet, mint 2016-ban. Ebben az évben a ferihegyi repülőtér forgalma elérheti a 15 milliót.

Címlap

top