Magyarország kúl

Idén több tanuló kap tejet és gyümölcsöt az iskolában

Ebben a tanévben csaknem ötmilliárd forintnyi tejet és tejterméket osztanak szét a tanulók között, míg az iskola-gyümölcsprogramban 3,1 milliárd forint értékben kapnak zöldséget és gyümölcsöt az oktatási intézmények.

Idén több zöldség és gyümölcs lesz a tányérokon (MTI-fotó: Balázs Attila)

Ebben a tanévben összesen 432.152 gyermek vesz részt az óvoda- és iskolatejprogramban – írja a  Magyar Időkre hivatkozva az MTI. Az évek óta sikeresen működő kezdeményezés célja, hogy az egészséges táplálkozás és az elhízás elleni küzdelem jegyében minél több gyermek jusson tejtermékekhez az oktatási intézményekben.

Az óvodákba augusztus 1-jén, az általános iskolákba és az általános iskolai évfolyamokkal rendelkező gimnáziumokba (összesen 2605 oktatási intézménybe) szeptember 3-án kezdődött meg a termékek kiszállítása.

A gyerekek 36 héten á – az iskola választásától függően – heti 3-4 alkalommal kapnak térítésmentesen tejet, illetve tejterméket. Éves szinten 12,6 millió liter tejet osztanak szét így a gyerekek között. A tej mellett gyümölcsdarabos joghurt, ömlesztett sajt és natúr joghurt is kerül az asztalokra. 

Zöldséget, gyümölcsöt és gyümölcslevet 2286 intézményben, 27 héten át kapnak a diákok. A programban 48,8 millió adagot osztanak ki. A legtöbb almából jut a gyerekeknek, ezt követi a gyümölcslé, a körte, majd a szilva, a sárgarépa, a paradicsom, a paprika, az őszibarack és a nektarin.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top