Magyarország kúl

Tengernél vagy tengeren nyaraltunk legszívesebben az idén

A horvát, a görög és a török tengerpart volt a legfőbb úti cél, de a hajóutak is egyre népszerűbbek.

Fotó: Thinkstock

A ki- és beutaztatók is rendkívül jó forgalmat könyvelhettek el idén nyáron – írja a hétfői Világgazdaságra hivatkozva az MTI. A gazdasági napilap cikke szerint a külföldön nyaraló magyarok változatlanul a horvát, a görög és a török tengerpartokat célozták meg. A tengeri hajóutak iránt is nagyon megnőtt az érdeklődés: két év alatt megduplázódott a magyar utasok száma.

A tömegpiac határait az egy hétre 100 ezer forintért kibérelhető négyszemélyes görögországi apartmanok és a fejenként 250 ezer forintos all inclusive törökországi nyaralások képezik. Ugyanakkor az őszi–téli luxusutazások is kelendőek: 1,5-1,8 millió forintért egyre több magyar utazik Panamába, a Karib-tengerre Ausztráliába és Japánba.

Kálmán István, a Magyar Beutaztatók Szövetségének elnöke arról számolt be, hogy Budapest a bulituristák után a minőségi szállásokon foglaló, nívós élményekre vágyó vendégek szemében is felértékelődött. Népszerűek gyógy- és termálvizeink, valamint a négy- és ötcsillagos hotelek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top