nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Ilyen egy becsületes ember: 200 ezret talált egy tárcában, visszaadta

Ilyen egy becsületes ember: 200 ezret talált egy tárcában, visszaadta

A tömött pénztárcát egy szegedi piacon találta meg az egyik őstermelő. Nem volt könnyű kinyomozni, hogy kié, de végül megtalálták a jogos tulajdonost.
magyarorszagkul
f Ajánlom

Egy a szegedi Mars téren elvesztett tárcát juttatott vissza tulajdonosához egy régóta a piacon árusító őstermelő – tudósít a Délmagyar.hu. A viseltes tárcában több mint kétszázezer forint volt – szép kis summa, de az árus ahelyett, hogy zsebre rakta volna a pénzt, becsületes megtalálóhoz illően leadta a piacigazgatóságon.

Képünk illusztráció (Fotó: MTVA / Faludi Imre)

Az eset még májusban történt, de a tulajdonos csak mostanra lett meg, mert a tárcában nem voltak személyazonosításra alkalmas iratok, csak egy cetli, rajta két elmosódott telefonszámmal.

„Először megfejtettük, majd különböző variációkban többször is hívtuk a számokat eredménytelenül, de amikor felvették, akkor is csak sok áttétellel sikerült beazonosítani a tulajdonost” – mesélte a Csongrád megyei lapnak a piac igazgatója, Németh István.

Mint kiderült, a tárca egy idős, gyenge egészségi állapotban lévő nőé volt, akihez így sikerült visszajuttatni a tulajdonát. A lap szerette volna őt és a megtalálót is megszólaltatni, de egyikük sem akart nyilatkozni. 

Megosztás Facebookon