Magyarország kúl

A kirobbanó sikerű európai turné után gyermek- és idősotthonban is koncerteket ad a Fesztiválzenekar

Fischer Iván és zenészei huszonnégy ingyenes koncertet adnak országszerte. A Vakok Intézetébe is elmennek; legközelebb vasárnap a Várkert Bazárban hallgathatjuk meg őket.

Alig fejezte be páratlanul sikeres európai körútját, a Budapesti Fesztiválzenekar máris újabb turnéra indul: szeptemberben országszerte huszonnégy ingyenes koncertet adnak majd.

Szeptember 4–9. között az együttes kamaraformációi zenélnek többek között a Vakok Intézetében és a Cseppkő Gyermekotthonban is, és huszonnégy koncertet adnak országszerte – tudósít az Index.

Fischer Iván kukucskál (Fotó: MTI Fotó / Kallos Bea)

Bach és a templomi zene rajongói Piliscsabán, Szombathelyen és Szécsényben hallgathatják meg a zenekart, a klezmer zene kedvelői pedig Egerben, Gyulán és Kiskőrösön találkozhatnak majd velük.

A Zenevár című interaktív koncerttel a Cseppkő Gyermekotthon mellett Hódmezővásárhelyre és Ceglédbercelre is ellátogatnak, de Budapesttől Gyöngyöspusztán át Bátaszékig tizenöt idősotthonban is adnak majd kamarazenei koncerteket.

Aki még előbb szeretné hallani őket, az szeptember 2-án este 20 órakor, a Dunapest fesztivál zárókoncertjén, a Várkert Bazárban is találkozhat velük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top