Magyarország kúl

Itt vannak az ország legvirágosabb úti céljai

Geresdlak, Gyulaháza, Veresegyház, Eger és a XIX. kerület a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny győztesei között.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, idén is megrendezték a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyt, a nevezési határidő lejártáig összesen 324 település nevezett a megmérettetésre.

A pályázók a Legvirágosabb Úti Cél címéért versenyezhettek. A legtöbb nevezést az ezer főnél kisebb lélekszámú falvak adták le, ebben a kategóriában az első helyezett Geresdlak, a második Acsalag, a harmadik pedig Rábapordány lett.

Fotó: MTI Fotó / Rosta Tibor

Az ezer fő feletti falvak között Gyulaháza nyert, a második helyezett Csermő, a harmadik pedig Szalkszentmárton lett.

Az ötvenezer fős és annál kisebb városok között is nagy volt a verseny. Itt  Veresegyház diadalmaskodott, a második Ózd, a harmadik pedig Biatorbágy lett.

Az ötvenezer fő feletti városoknál Eger, Kaposvár és Szolnok volt a sorrend; a budapesti kerületek között Kispestet találták a legvirágosabbnak a IV. és a X. kerület előtt.

Az idei két fődíjas település (város, illetve falu kategóriában) a 2019. évi Entente Florale Europe környezetszépítő versenyen képviseli majd hazánkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top