Magyarország kúl

Enni való kismajom született a Pécsi Állatkertben

A kis szavannacerkóf épp az intézmény 58. születésnapjának reggelén jött a világra. Utoljára tíz évvel ezelőtt született cerkófkölyök Pécsett.

Különleges ajándékkal lepte meg a Pécsi Állatkertet a szavannacerkóf-csapat augusztus 20-án, a pécsi park 58. születésnapja alkalmából rendezett programon: a reggeli órákban az egyik nőstény cerkóf egy egészséges újszülöttnek adott életet, így több mint 10 év után újra cerkófkölyök érkezésének örülhetnek az állatkert látogatói – írja a Pécsma.hu.

Fotó: Facebook / Pécsi Állatkert

A szavannacerkóf ugyan nem ritka lakó az európai állatkertekben, de Magyarországon csak Pécsett láthatják a kedves kis majmokat a látogatók. A városban több évtizedes hagyománya van a faj tartásának, az első példányok még a kétezres évek elején kerültek ide. Radar, a most született kölyök apja éppen tíz éve, 2008 áprilisában jött a világra.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a kicsi hím-e, vagy nőstény, ezért még nevet sem kapott. Ideje java részét anyja szőrébe kapaszkodva tölti, gondozói szerint még jó néhány hétnek kell eltelnie, mire önállóan is felfedezheti magának a kifutót.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top