Magyarország kúl

Az óceánból kihalászott hulladékból készül a környezettudatos magyar fürdőruha

A csinos strandöltözékeket használt halászhálókból és egyéb hulladékokból varrják Szolnokon. Az alapanyagot önkéntes búvárok gyűjtik össze.

Használt halászhálókból és egyéb műanyag hulladékokból készít fürdőruhát két magyar vállalkozó. Tóth Móni és Szomolányi Szandra márkája az Undersea Bikini nevet kapta – írja a Forbes.

Fotók: Facebook / Undersea Bikini

Az alapanyagokat önkéntes búvárok hozzák fel a tengerek mélyéről, így minél több fürdőruhát adnak el, annál kevesebb szemét szennyezi a vízi állatok élőhelyét. A fürdőruhák mellett a cég összes csomagolása is újrahasznosított, környezetbarát anyagokból készül. A címkéket például el lehet ültetni, virág nő ki belőlük.

Az Undersea Bikini idén tavasszal indult. A fürdőruhákat a tulajdonosok tervezik, míg a szabásminta elkészítését, a mintadarabok és a kész termékek megvarrását profi varrónő végzi egy szolnoki varrodában.

A szettek ára átlagosan 50-70 euró között mozog. Főként Magyarországról, Németországból, Ausztriából és Amerikából jönnek rendelések, de érkezett már Dubajból, Dániából, Görögországból, Spanyolországból és számos más országból is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top