nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Az óceánból kihalászott hulladékból készül a környezettudatos magyar fürdőruha

Az óceánból kihalászott hulladékból készül a környezettudatos magyar fürdőruha

A csinos strandöltözékeket használt halászhálókból és egyéb hulladékokból varrják Szolnokon. Az alapanyagot önkéntes búvárok gyűjtik össze.
magyarorszagkul
f Ajánlom

Használt halászhálókból és egyéb műanyag hulladékokból készít fürdőruhát két magyar vállalkozó. Tóth Móni és Szomolányi Szandra márkája az Undersea Bikini nevet kapta – írja a Forbes.

Fotók: Facebook / Undersea Bikini

Az alapanyagokat önkéntes búvárok hozzák fel a tengerek mélyéről, így minél több fürdőruhát adnak el, annál kevesebb szemét szennyezi a vízi állatok élőhelyét. A fürdőruhák mellett a cég összes csomagolása is újrahasznosított, környezetbarát anyagokból készül. A címkéket például el lehet ültetni, virág nő ki belőlük.

Az Undersea Bikini idén tavasszal indult. A fürdőruhákat a tulajdonosok tervezik, míg a szabásminta elkészítését, a mintadarabok és a kész termékek megvarrását profi varrónő végzi egy szolnoki varrodában.

A szettek ára átlagosan 50-70 euró között mozog. Főként Magyarországról, Németországból, Ausztriából és Amerikából jönnek rendelések, de érkezett már Dubajból, Dániából, Görögországból, Spanyolországból és számos más országból is. 

Megosztás Facebookon