Magyarország kúl

Állatkertek Éjszakája: izgalmas este tizenkét helyen

Idén tizenkét állatkert várja rendhagyó programokkal a napnyugta után érkező látogatókat.

Fényfestés az Állatkertek éjszakája rendezvényen a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2016-ban (MTI-fotó: Kovács Attila)

Augusztus 31-én, azaz a nyár utolsó napján az ország 11 településén, összesen 12 állatkertben nyitják meg este is a kapukat a vendégek előtt – írja a Blikk.hu. Akinek van kedve, kerekedjen fel a hozzá legközelebbi állatkertbe, ahol rendhagyó programokkal várják a látogatókat.

  • A Budakeszi Vadasparkban a napnyugta után induló túrákon az érdeklődők bepillanthatnak az éjjeli állatok titkos és kalandos életébe. 
  • Debrecenben, a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertjében, az ország első vidéki állatkertjében, amely idén ünnepli 60. születésnapját, bátorságpróbát tehetnek, ehető rovarokat, virágokat, majomkenyeret is kóstolhatnak, akik elég kíváncsiak és merészek.
  • A győri Xantus János állatkertben a látogatók ezen az estén megfigyelhetik, hogyan cserkészik be zsákmányukat a ragadozók. A jaguár, a tigrisek és a medvék mellett nagyszerű látványosságként az oroszlán éjszakai falatozására is várják a közönséget.
  • A Tisza-tavi Ökocentrumban ezen az éjszakán olyan rendhagyó programokkal is találkozhatnak a látogatók, mint az akváriumok kékesen derengő világába vezető Holdfénytúra vagy az Ember a vízben című látványos búvármerülés.
  • Veresegyházon medvevicsorgás, farkasüvöltés, hollókárogás – igazi vérfagyasztó hangulat várja a medveparkba érkezőket.
  • A Fővárosi Állat– és Növénykertben lesz esti fókashow és elefánttorna, színpompás alkony a lepkekertben, fényvarázslat és esti vurstli is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top