Magyarország kúl

Olvasva hajókázhatsz Siófok és Füred között

Az akció egy héten át tart a Siófok–Balatonfüred hajózási útvonalon. Amennyiben a könyves kampányt pozitívan fogadják az utasok, újabb olvasmányokat vonnak majd be a programba.

Mesékkel próbálnak több turistát csalogatni a Balatonra

Balatonról szóló könyveket népszerűsítenek a Siófok–Balatonfüred útvonalon közlekedő hajókon, az egyiken még olvasósarkot is berendeztek. 

A hajóinkon évente több mint százezer gyermek utazik. A kicsik érdeklődési köre nagymértékben befolyásolhatja azt, hogy hová utazik a család, vagy a célállomásokon mit tekint majd meg.

– nyilatkozta Dónucz László, a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatója.

A kampány keretében most két könyvet népszerűsítenek. Az egyik Csapody Kinga Irány a Balaton! című mesekönyve, amely a kisebbeknek segít felfedezni a tó mindkét partját.

„Mindenkinek van valamiféle emléke, élménye a Balatonnal kapcsolatban. Amikor gyerekkel utazunk, ezek mind előtörnek, ami jó, de szerencsére nagyon sok minden változott. A kulturális látnivalók interaktívak lettek, élményközpontok tanítanak játszva, szórakoztatva, családbaráttá váltak a strandok, szállások, éttermek. Ezeket  a helyeket mutatja be a könyv,  miközben egy bájos család mesevilágába csöppennek az olvasók” – mondta Csapody Kinga, a mese szerzője.

A másik olvasmány, amely a hajón megtalálható, Király Anikó Strand, papucs, szerelem című regénye, amely egy balatonfüredi kempingben eltöltött kalandos nyár története.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top