Magyarország kúl

Menő: ingyenes e-bike töltőhálózatot gründoltak a Balatonnál

Az országosan is egyedülálló szolgáltatásnak köszönhetően ezentúl bárki ingyen feltöltheti elektromos kerékpárja aksiját a tóparti éttermekben, büfékben és egyéb szolgáltatóhelyeken.

Hiánypótló szolgáltatás indult a Balatonnál: a Balatontipp.hu kezdeményezésére olyan elektromos töltőhálózatot létesítettek a tó partján, amelynek segítségével ingyen újra tölthetik elektromos kerékpárjuk akkumulátorát a túrázók.

„A hálózatba olyan éttermek, büfék és más szolgáltatók kapcsolódtak be, melyek a kerékpárosoknak és biciklijük akkumulátorának egyaránt töltődési lehetőséget kínálnak”írja a Kisalföld.hu.

Fotó: MTVA / Jászai Csaba

Az utóbbi években nálunk is nagyon népszerűvé váltak az elektromos rásegítést használó kerékpárok. Az egyedüli problémát ezeknek a bringáknak a korlátozott hatóköre jelenti: a legtöbb e-bike-kal csupán 40-60 kilométert lehet megtenni egy feltöltéssel.

Ezért is olyan remek dolog, hogy a Balatonnál mostantól nem kell amiatt aggódni, hol tölthetjük fel kedvenc kétkerekűnk lemerült akkumulátorát. Az új töltőhálózatnak köszönhetően a biciklisek a tó partján 15-30 kilométerenként biztosan találnak olyan éttermet vagy büfét amely csatlakozott a Balatontipp kezdeményezéséhez, és minimális étel- vagy italfogyasztásért cserébe lehetővé teszi, hogy a túrázók saját töltőjükkel feltölthessék a lemerült aksikat.

A szolgáltatásról további információkat itt talál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top