Magyarország kúl

Láttál már wakeboardozó érseket? Most ezt is kipipálhatod!

Kocsis Fülöp, a hajdúdorogi görögkatolikus egyházmegye feje Leveleken pattant deszkára. Az atya nagy vagány: ha teheti, rollerrel vagy bringával közlekedik, de szereti a motorokat is.

Idén augusztus 13–18. között tartotta a Görögkatolikus Metropólia az Ifjúsági Gyalogos Zarándoklatot. A zarándokokat Kocsis Fülöp érsek-metropolita is elkísérte – írja a Dehir.hu.

Az ifjúsági zarándoklatot először 2003-ban rendezték meg. Tavaly első ízben a határon túlról, Erdélyből indult a menet, idén pedig a szlovákiai Királyhelmecen gyülekeztek a fiatalok. A több mint háromszáz zarándokok gyalog tette meg a közel száz kilométeres utat Máriapócsig.

Fotók: Hajdúdorogi Főegyházmegye

A hosszú gyaloglás fáradalmait esténként különféle programokon pihenhették ki a résztvevők: jókat beszélgettek a tábortűz mellett, hangulatos koncerteken vehettek részt, sőt még strandolni is elvitték őket.

Az utolsó előtti napon a leveleki tófürdőben öblíthették le magukról az út porát; a bátrabbak az extrém vízi sportokat is kipróbálhatták. Így tett Fülöp atya is, aki wakeboardra pattant, hogy megmutassa a fiataloknak, 55 évesen is van annyira merész, mint a huszonévesek.

Az érsek nagy sportember, ha csak teheti, rollerrel vagy kerékpárral közlekedik, de nem veti meg a gyors motorokat és a quadokat sem. Nyugodtan zúzhat az utakon: amikor három évvel ezelőtt Rómában járt, Ferenc pápa megáldotta a kerékpárját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top