Magyarország kúl

A BBM akciójának hála, fél tonna zöldség került a hajléktalanszállók lakóinak asztalára

A Seeds of Hope projekt keretében elültetett palántákat önkéntes „örökbefogadók” segítségével a Budapest agglomerációjában lévő hajléktalanszállók lakói nevelték fel.

Fél tonna „háztáji” zöldség került a hajléktalanszállón élő emberek asztalára a Budapest Bike Maffia (BBM) Seeds of Hope projektje keretében – írja weboldalán a civil szervezet.

Fotó: MTI Fotó / Mohai Balázs

Az akció két részből állt. Idén februárban egy csapat önkéntes „örökbe fogadott” zöldségmagvakat, amelyeket aztán palántává neveltek.  Ezután a második csapat, a budapesti agglomerációban lévő hajléktalanszállók lakói vették át a palántákat, amelyeket a szállók kertjében ültettek el és gondoztak.

A közös munka nem várt sikert hozott: az akció keretében több mint ötszáz kiló zöldség termett, a friss paradicsomot, paprikát, uborkát természetesen az otthonok nehéz körülmények között élő lakói kapták meg.

A projekt sikerén felbuzdulva a BBM elhatározta, hogy jövő februárban újra elindítja a programot. Szeretnének az ideinél is több intézményt bevonni a kezdeményezésbe, ezért azt kérik, aki teheti, fogadjon örökbe néhány zöldségmagot, és neveljen erős, egészséges palántát belőle.

Tovább információkat itt találsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top