Magyarország kúl

Viágsztár lett a szegedi lufibűvölő

Csatai Gergő profi léggömbszobrász, aki a világhírnévbe hajtogatta magát: most már amerikai rendezvényekre is személyesen őt kérik fel.

Csatai Gergő 2008-ban kezdett közgazdaságot tanulni Szegeden, azonban két évvel később egy budapesti rendezvényszervező céggel dolgozott saját vállalkozásában előadóművészként. Ekkor tanult meg lufit hajtogatniírja a Délmagyar.hu.
 
„Egyszerűen az egyik rendezvényre nem sikerült időben lufist foglalni és így rám maradt a feladat. Azóta pedig ezzel foglalkozom” – mondja a fiatal férfi a lapnak nyilatkozva. Gergő 2012-ben vizsgát is tett léggömb-modellezésből, két évvel később pedig már saját üzletét is megnyitotta.
 
Gergőre Európa vezető lufigyára, GEMAR is hamar felfigyelt. Az olaszországi cég többször is meghívta a központjába, ahol új dizájnok kifejlesztésében és különféle projektmunkákban is részt vett. Erőfeszítései meghozták a gyümölcsüket, hamarosan a cég nagykövete lett. „Ezt a címet csak a legelhivatottabbak és a legnagyobb tudással bírók kaphatják meg” – mondja a lapnak.

Fotó: Facebook / Gergő – BalloonArtist

Gergő az idén több, a GEMAR által szponzorált eseményen, köztük a Bling Bling Jamen is részt vett Amerikában. Ezek afféle kötetlen konferenciák, ahol a résztvevők megoszthatják egymással a tapasztalataikat, ötletelnek, versenyeznek, előadásokat tartanak, és közben megismerik egymást. „Így ismert engem is Steve Klein, aki a Bling Bling Jam főszervezője, így amikor szóba került, hogy a Gemar egy európai oktatót küld a versenyre, akkor kimondottan engem kért. A lufis világban elképesztően nagy szó, hogy egy amerikai rendezvényre kimondottan engem kérnek Szegedről” – magyarázza Gergő.
 
A Las Vegas-i Golden Nugget Hotel & Casinóban megtartott rendezvényre több, mint százötven lufis érkezett a világ minden pontjáról, többek között Japánból, Hawaiiról, Kanadából, az Egyesült Királyságból is.

Gergő a Bling Bling Jamen négy előadást tartott, zsűrizett és három versenyszámban ő maga is indult. „A közepes méretű lufi figura kategóriában második, a hajpántra épített, fejre tehető lufifigura kategóriában harmadik helyezést értem el” – büszkélkedik. A rendezvény záróeseménye a Zappos cégnél megrendezett divatbemutató volt, aminek a dekorációját Gergő tervezte és készítette el. 
 
„Nagy feladat volt, itthonról megtervezni egy Las Vegasban lévő színpad mögé épülő nyolcméteres lufifalat. Sőt, egy kisebb csapatot is kaptam magam mellé, így összesen hatan építettük az én vezetésemmel és terveim alapján” – mondja.
 
Az amerikai kaland után pár nappal már Moszkvában volt, hogy részt vegyen a Győztesek Versenyén, melyre tizenhat országból érkeztek daganatból kigyógyult fiatalok, hogy olyan számokból mérjék össze tudásukat, mint a futás, foci, úszás, sakk.
 
„Idén először a szervezők szerettek volna bohócdoktorkat is meghívni a versenyre, így a mi kis alapítványunk a szegedi Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány bohócdoktorai mentek, akik közül én vagyok az egyik és Szemenyei Dorka a másik” – mondta a fiú.
 
Gergőék a budapesti Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvánnyal utaztak ki Moszkvába. A közel kétezerötszáz fős rendezvényen három ország húsz bohócdoktora szórakoztatta a gyerekeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top