Magyarország kúl

Fiatal nevelőszülőket keres az Emmi

A kormány szeretné népszerűsíteni a nevelőszülői munkát, ezért ősztől kampányba kezd, hogy felhívja a fiatalok figyelmét erre a szép és áldozatteli munkára.

A nevelőszülői munkát ősztől országos kampány népszerűsíti. Megyénként mutatják be a hivatást, ezzel próbálva a fiatalok figyelmét felhívni a nevelőszülői pályára – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Fotó: MTI Fotó / Rosta Tibor

Fülöp Attila hangsúlyozta, hogy a kormány elkötelezett a szociális szakma mellett, ezért a jövő évi költségvetésben 850 millió forinttal több jut a nevelőszülői hálózat fejlesztésére. Ez az összeg az országszerte körülbelül ötezer nevelőszülőből álló hálózat megerősítését és az emelkedő bérek kifizetését fedezi majd.
 
A politikus azt mondta, hogy a nevelőszülők jelentős szerepet töltenek be a társadalmi felelősségvállalásban, azt vállalják, hogy amíg egy gyermeket különböző okok miatt nem helyezhetnek vissza családjához, addig megfelelő környezetet teremtenek neki. A nevelőszülői hivatással 2014 óta együtt jár a foglalkoztatási jogviszony, és az eltelt négy év alatt az egy gyermek után járó 15 ezer forint a négyszeresére, 60 ezerre emelkedett – ismertette az államtitkár.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top