nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Sokkoló magyar dokumentumfilm Európa legjobbjai között

Sokkoló magyar dokumentumfilm Európa legjobbjai között

Tuza-Ritter Alexandra Egy nő fogságban című filmje egy rabszolgaként tartott magyar nő történetét meséli el. Európai Filmdíjra jelölhetik.
Avatar
magyarorszagkul
f Ajánlom

Az Európai Filmakadémia és az EFA Prroductions bejelentette, hogy melyik tizenöt film került fel az idei dokumentumfilmes válogatáslistájukra; ezek közül kerülnek majd ki az Európai Filmdíjra jelölt alkotások is. Tavaly már örülhettünk egy magyar győzelemnek, Borbély Alexandra Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjében nyújtott alakításáért a legjobb női főszereplőnek járó díjat kapta meg. Idén egy nagyszerű magyar dokumentumfilmnek, Tuza-Ritter Alexandra Egy nő fogságban című filmjének szoríthatunk majd.

Fotó: Éclipse Film

Az Egy nő fogságban Maris története, akit rabszolgaként tartott fogva és dolgoztatott egy budapesti család. A film többek között azért is izgalmas, mert a hasonló alkotások többségével ellentétben a rendező nem tudta hűvös kívülállóként szemlélni az általa rögzített eseményeket, így egy idő után maga is az események alakítójává vált. Az Egy nő fogságban igazán remek, mély és megrázó alkotás, bízunk benne, hogy bejut az Erópai Filmdíj jelöltjei közé.  

Megosztás Facebookon