nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Sziget: ködben, horrorfények közt készülnek a világ legjobb partifotói

Sziget: ködben, horrorfények közt készülnek a világ legjobb partifotói

Még hogy a kortárs képzőművészet nem lehet oltári buli! Szárazjéggel és ügyesen elhelyezett izzókkal változtatják szürreális partifotó-paradicsommá minden este a Sziget egyik félreeső rétjét.
Neményi Márton
Neményi Márton
f Ajánlom

A kortárs képzőművészet lila köd, szokták mondani. (Azok, akik nincsenek képben és nem is akarnak képben lenni a kortárs képzőművészet ügyében.) Ez természetesen hülyeség, 

a kortárs képzőművészet nem lila köd, hanem fehér köd, és ügyesen elhelyezett minireflektorokkal világítják meg.

Legalábbis a Sziget kortársképzőművész-udvarán (most már befejezzük a szóismétlést, tényleg) ez a helyzet. Az Art Zone nevű körbekerített réten (ahol egyébként sosincs tömeg, úgyhogy ideális helyszín az ejtőzésre, ülésre, fekvésre, jógázásra, tessék kihasználni a maradék kis időben – szívesen!) ugyanis kiállították Mátrai Erik festő-fényművész úgynevezett helyspecifikus installációját, a hat éve megálmodott Porticust, melynek lényege, hogy egy teret (itt éppen a rétet) telepumpálnak szárazjéggel, majd alulról-felülről (itt most értelemszerűen csak alulról) megvilágítanak, a szelfiző-partifotózó közönség legnagyobb megelégedésére. Tökéletes húzás volt ez a szervezőktől, rég nem láttunk ennyi önfeledt, saját magára és barátaira rácsodálkozó bulizót egy helyen, szó szerint új megvilágításba helyez ez mindent!

Természetesen tudjuk, hogy a fenti leírást nem könnyű értelmezni és főleg elképzelni (a kortárs művészet már csak ilyen), úgyhogy gyorsan mutatjuk is az egészet.

17 Fotó megtekintése

Sziget: ködben, horrorfények közt készülnek a világ legjobb partifotói

Megosztás Facebookon