Magyarország kúl

Ezüstérmes a magyar csapat a Nemzetek Díján

A magyar csapat a második helyen végzett az eddigi legrangosabb hazai díjugrató viadal vasárnapi záró-, egyúttal fő számában.

A felújított Nemzeti Lovarda versenypályája (MTI-fotó: Balogh Zoltán)

A 200 ezer euró összdíjazású Nemzetek Díja csapatversenyében minden nemzet négy-négy lovast indított a 160 centiméteres akadályokkal tűzdelt pályán, melyen kétszer kellett végigmenni – írja az MTI.

Az osztrák lovasok kiemelkedtek ezen a napon, ugyanis 0 verőhibával zártak. A Horváth Balázs, ifj. Szabó Gábor, Krucsó Szabolcs, ifj. Kövy András összeállítású magyar válogatott három akadályt vert (12 hibapont), csakúgy, mint a norvég csapat, ám a rivális időtúllépés miatt is kapott egy hibapontot, így a magyarok mögé szorult. A győztes csapat 64 312,5 eurót kapott, míg a hazai négyes 40 312,5 eurót.
A felújított Nemzeti Lovardában rendezett, 425 ezer euró (136 millió forint) összdíjazású négynapos, ötcsillagos viadalon a nyolccsapatos Nemzetek Díja volt a legfőbb esemény.

A győztes osztrák válogatott tagjai a Nemzetek Díja eredményhirdetésén (MTI-fotó: Máthé Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top