nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Tíz éve nem volt akkora roham a lakáspiacon, mint ami most várható

Tíz éve nem volt akkora roham a lakáspiacon, mint ami most várható

Ennek megfelelően tovább emelkednek a lakásárak.
Avatar
magyarorszagkul
f Ajánlom

Fotó: Pixabay

A lakásvásárlásra, -építésre vonatkozó lakossági kilátások 2008 elején voltak utoljára olyan derűlátóak, mint most – írja az MTI. A GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb, negyedévente publikált ingatlanpiaci felméréséből kiderül, hogy a lakásfelújításra és korszerűsítésre irányuló lakossági várakozások is számottevően javultak az április–júniusi időszakhoz képest.

A júliusi felmérésben 110 ingatlanokkal foglalkozó cég, valamint 1122 vállalat válaszolt, a lakossági minta pedig ezer emberből állt, és reprezentatív volt. A valószínű szándékúak körében 24, a biztosan lakásfelújításba kezdőknél 33 százalékpontos a növekedés, éves alapon pedig 71 és 56 százalékpontos az emelkedés.

A használt lakások várható áremelkedési üteme Budapesten az egy negyedévvel ezelőtti 3,3 százalékról, 4,5 százalékra emelkedett. A vidéki régiókban nem változtak a várakozások, keleten 3, nyugaton 4-5 százalékos emelkedés várható. Az új építésű lakásoknál a következő egy évben 3-6 százalékos áremelkedésre lehet számítani.

Megosztás Facebookon