Magyarország kúl

Jövőre jöhet az egész hetes F1-cirkusz a Hungaroringen

Komoly stratégiai fejlesztéseket terveznek, a 2019-es és 2020-as GP között el is készülhetnek a beruházások.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap, a 33. Magyar Nagydíj rajtja előtt találkozott Chase Carey-vel, a Forma–1 kereskedelmi jogait birtokló amerikai Liberty Media képviselőjével, akivel a mogyoródi verseny jövőjéről tárgyaltak.
 
„Pozitív hangulatú megbeszélésen vagyunk túl, amelyen Carey úr elmondta, hogy ők huszonegy, nemzeti sajátosságokra büszke és azokkal rendelkező helyszínt kívánnak látni a versenynaptárban, és nincs szükségük huszonegy ugyanolyan, uniformizált futamra” – nyilatkozta Szijjártó az egyeztetés után.

A győztes Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma–1-es Magyar Nagydíj leintése után. (Fotó: MTI Fotó / Kovács Tamás)

A külügyminiszter szerint Carey stratégiájának lényege, hogy egy-egy Forma–1-es nagydíj ne csak egy hétvégi, hanem egy teljes hetet átfogó program legyen, és mivel Budapest adottságai lehetővé teszik ezt, jövőre már a Magyar Nagydíj is ilyen lesz.

„A 2019-es futamot követően a stratégiai fejlesztési programnak megfelelően előtérbe helyezett és szükségesnek tartott átalakításokat el fogjuk végezni, és ahogy megígértük, az ehhez szükséges forrásallokációs és jogalkotási folyamatokat szintén időben végrehajtjuk” – jelentette ki a miniszter. Mint mondta, a beruházások a 2019-es és a 2020-as GP közötti időszakban készülhetnek el, ezért jövő év tavaszáig el kell végezni a jogalkotási munkákat, és el kell különíteni a szükséges forrásokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top