Magyarország kúl

Claudia Cardinale mozizni jön hozzánk. Önmagát nézi majd meg!

A Budapesti Klasszikus Film Maraton meghívására érkezik hazánkba a filmsztár.

Claudia Cardinale olasz színésznő (MTI/EPA/Cati Cladera)

Szeptember 4. és 9. között rendezik meg a Budapesti Klasszikus Film Maratont, ahol vetíteni fognak némafilmeket, kultfilmeket, felújított magyar és külföldi klasszikusokat – írja az Index.hu. A maraton a Toldi Moziban, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Francia Intézetben zajlik majd, és a nevével ellentétben Egerben és Győrben is.

A nyitóesten a restaurált Mephistót vetítik az Uránia moziban a rendező Szabó István és a főszereplő Klaus Maria Brandauer jelenlétében. Claudia Cardinale is az Uránia moziban fog találkozni a magyar közönséggel Luchino Visconti A párduc című filmjének vetítésén.

A Szent István Bazilika előtti szabadtéri vetítésen lesz látható Szabó István 1992-es, Glenn Close főszereplésével forgatott Találkozás Vénusszal című alkotása, valamint Federico Fellini 8 és fél című filmje is, amely előtt szintén Claudia Cardinale fog személyesen megjelenni. Itt vetítik A nagy kékséget is, a főszereplő Jean-Marc Barr jelenlétében, valamint Ridley Scott első rendezését, a Párbajhősök című munkáját, Harvey Keitel főszereplésével.

Az első Film Maratont tavaly novemberben rendezte meg a Magyar Nemzeti Filmalap égisze alatt működő Filmarchívum. Akkor három nap alatt több mint ötezren voltak kíváncsiak a restaurált klasszikus remekművekre, a szakmai programokon pedig több százan vettek részt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top