Magyarország kúl

Nehéz idegen nyelv a magyar. De hogy ennyire?

Komoly kihívást jelent a magyar nyelv elsajátítása az angol anyanyelvűeknek. Legalább 44 hét intenzív nyelvtanulást javasolnak a szakemberek.

Fotó: Pixabay

Az amerikai, külszolgálatban dolgozók képzését bonyolító Foreign Service Institute (FSI) állított fel egy nyelvi nehézségi rangsort az angol anyanyelvűek szempontjából – írja a Turizmusonline.hu.

A FSI négy csoportba sorolt 70 idegen nyelvet, nehézségi fokok szerint. Az első, legkönnyebben megtanulható csoportban a 23-24 hét alatt elsajátítható afrikansz (Dél-Afrika), dán, francia, holland, norvég, olasz, portugál, román, spanyol és svéd szerepel. A német nyelv a 2-es kategóriába esett, az indonéz, maláj és szuahéli a nehezebben elsajátítható, hármas csoportba.

Négyes nehézségi fokozatú a magyar, együtt az albánnal, a szlávval és még sok egyéb, az angolszász világnak komoly kihívást jelentő nyelvvel. A besorolás szerint a magyar nyelvet minimum 44 hétig kell tanulni ahhoz, hogy elsajátítsák. A legbonyolultabb 5-ös csoportba az arab, a japán, a kínai, a koreai került.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top