Magyarország kúl

Egyre többen viszik magukkal bicajukat nyaralni

Idén az első fél évben 210 ezerre nőtt a vasúttársaság által értékesített kerékpárjegyek száma.

A kerékpáros jegyeket jegykiadó automatából a megvásárolhatjuk (MTI-fotó: Bruzák Noémi)

A kerékpáros túrajegyekből közel 16 százalékkal, e kategórián belül a Tisza-tóhoz 22, a Balatonhoz 15, a Fertő tóhoz 4 százalékkal vásároltak többet idén az első fél évben a múlt év azonos időszakához képest – írja a Hírbalaton.hu. A vasúttársaság által értékesített kerékpárjegyek száma az év első hat hónapjában 10 százalékkal, több mint 210 ezerre nőtt.

Kerékpáros túrajeggyel az ország bármely területéről – a megtett távolságtól függetlenül – egységesen 420 forintért szállítható kerékpár a Balatonhoz, a Fertő tóhoz és a Tisza-tóhoz. A túrajegy az érvénytartamon belül korlátlan számú kerékpárszállítást tesz lehetővé. A túrajeggyel ellentétben a „klasszikus” kerékpárjegyet egy adott viszonylatra lehet megvásárolni, és a jegy ára a tervezett út hosszától függ. A vasúti havibérlettel rendelkező utasok szombaton és vasárnap – a bérleten feltüntetett viszonylaton – ingyenesen magukkal vihetik a biciklijüket. A bérlet mellé kerékpáros havibérlet is váltható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top