Magyarország kúl

Sofőrszolgálatok segítik a balatoni lazulást

Sofőrszolgálatot terveznek az északi partra, a Tekergő nevű elektromos kisbusz pedig már szolgálatba is állt.

A balatoniak maguk keresnek megoldást egy évtizedes probléma enyhítésére, hogy nincs éjszakai közlekedés, és megfelelő taxiszolgáltatás sem az üdülőrégió zömében – írja a Hírbalaton.hu. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) még idén sofőrszolgáltatás beindítását tervezi, a Balatoni KÖR elektromos programbuszt indított Tekergő néven, és ígérik a Badacsonyi Tekergő újraindítását is.

A VMSZ vezetője már tavaly év végén bejelentette: az űrt pótolná egy saját rendszerű és eszközparkú sofőrszolgálattal az északi parton. Ez amellett, hogy megkönnyítené a helyi lakosok, nyaralók szórakozását, több embernek munkalehetőséget teremtene.

A hetekben szolgálatba állították az úgynevezett LelleBoglár Tekergőt is. Az egyedülállónak számító, zárt elektromos kisbusz célja, hogy a turisztikai programokra szállítsa a vendégeket. Jelenleg tematikus túrákat ajánlanak egyebek mellett boglári látványosságokhoz, valamint kishegyi pincetúrákhoz, balatonlellei indulással és érkezéssel. Szombatonként a Tekergő átszeli a Balatont, és a tihanyi piacra viszi az érdeklődőket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top