Magyarország kúl

Magyar divattervező ruhájában pózolt a szuper szexi Christina Aguilera

Kis-Juhász Fábián merész ruhakölteménye alig takar valamit. Ő is meglepődött, amikor meglátta, hogy az énekesnő az ő ruhájában fotózkodott.

Magyar divattervező ruhájában fotózkodott Christina Aguilera. Kis-Juhász Fábián maga is meglepődött, amikor a Twitteren meglátta, hogy a világhírű énekesnő a diplomakollekciója egyik igencsak merész darabját kapta magára egy tengerparti képsorozat kedvéért.  

A magyar tervezőt gyerekkora óta foglalkoztatja a divat. Elmondása szerint négy-ötéves lehetett, amikor elkezdett különböző női karaktereket báli ruhákban lerajzolni, ami később organikusan fejlődött azzá, hogy kézzel fogható tárgyakká, ruhákká fejlessze őket.

Kis-Juhász Fábián diplomakollekcióját démonizált női archetípusok ihlették (Fotók: Martin Wanda)

„Először csak papírból vagdostam ki dolgokat, aztán a nagymamám tanított meg pici ruhákat varrni a játékaimnak. Fiatalon eldöntöttem, hogy Londonban tanulom meg a szakmát, mert olyan neves tervezők és művészek nyomdokába akartam lépni, mint John Galliano, Vivienne Westwood vagy Alexander McQueen, akik inspiráltak a tanulmányaim során” – mesélte.
 
Miután lediplomázott, megkereste egy nagyon jó nevű showroom, akikkel le is szerződött. Az ő klienseik között számos olyan stylist és magazin is van, akik amerikai szupersztárokkal dolgoznak együtt – a magyar divatszakember mégis meglepődött, amikor a sztárénekesnőt az ő ruhájában fotózták.


„Christina már sokszor megújította önmagát, sok stílusban láthattuk, ezért el sem tudtam képzelni, hogy milyen kontextusban használná az én ruháimat. Azon még jobban meglepődtem, hogy végül használták is a darabot, mert nagy világsztárok esetében a stylistok sok darabot behívnak, de ez még nem garantálja, hogy az ügyfelüknek mindegyik tetszeni fog” – magyarázta.
 
A szóban forgó darab egy piros, áttetsző tüll kabát Kis-Juhász diplomakollekciójának egyik darabja, amit különböző démonizált női archetípusok ihlettek, nagyon sok kézzel festett és hímzett áttetsző ruhanemű található benne.

A divattervező most egy új kollekción dolgozik, amiben lesznek kommerszebb darabok is, de azért megpróbálja azokat is izgalmassá tenni. „Nem könnyű olyat kreálni, ami egyszerre különleges és releváns, de eladható, és imponál a vevőknek is. Ez a kihívás az egészben” – mondta. Emellett elárulta, hogy dolgozik egy izgalmas megrendelésen egy hírességnek, de erről szeptemberig nem közölhet részleteket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top