Magyarország kúl

Jó borokkal, jó ételekkel és jó zenével jön a Mátra Open

A gyöngyöstarjáni Kerekes Szőlőbirtokon négy fiatal és tehetséges borász látja vendégül a borisszákat. Piknikkel, naplemetés bulival és hajnalig tartó tánccal készülnek.

Szombaton megint összejön négy fiatal és szuper tehetséges mátrai borász, hogy a Kerekes Szőlőbirtokon együtt bulizzon a szőlő mélyén a borbarátokkal. Kovács Zita, Dubicz/Dunai Detti, Babiczki Laci és Kerekes Tomi remek borokkal, jó ételekkel, jó zenével, piknikkel, máglyával és hajnalig tartó bulival várja a kikapcsolódni vágyókat. 


 
„Kellemes szellőtől susog a szőlő, hamarosan nyugvóra fordul a nap, kezünkben egy díjnyertes mátrai bor, komótosan lögyböljük a poharunkban, túl vagyunk már a pulled pork szendvicsen, elnyújtózunk a piknikpléden, nem messze kellemesen cseng az énekesnő hangja, amott meg kutyák játszanak a gyerekekkel, a többiek gondtalanul koccintanak. Ezt nem Hamvas Béla álmodta meg egykoron. Ez a Mátra Open” – írják.
 
A buli szombaton délután négykor egy kellemes piknikkel indul a fantasztikus panorámájú Csipkés dűlőben: a szervezők hideg borokkal, fröccsökkel és pogácsával  is készülnek. A fiatal borászok teljes szortimentjüket felvonultatják, köztük egy friss aranyérmest, a Kovács és Lánya Borászat Kisfranciáját, amelyet az Országos Bormustrán díjaztak. A jó borok mellé jó ételek is kerülnek: a Gasztroamazonok pácolt, grillezett, konfitált, sült-főtt finomságokkal, disznóságokkal, marhaságokkal és vega ételekkel érkeznek.


A szervezők azt javasolják, hogy szúnyogriasztót és kényelmes cipőt mindenki vigyen magával. Felvezetésként vagy éppen másnapi levezetésként a gyönyörű Falumúzeumot is végigjárhatják majd a vendégek, de a környékbeli fogadókba is érdemes bekukkantani, ahonnan ha kell, ki is fuvaroznak minket a dűlőbe.
 
További információkat a fesztivál Facebook-oldalán talál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top