Magyarország kúl

Világszerte nagy siker a magyar animációs filmes drótmeséje

Pataki Szandra két évvel ezelőtti vizsgafilmjét több nemzetközi fesztiválon is díjazták.

Pataki Szandra 2016-ban készítette el vizsgafilmjét a Budapesti Metropolitan Egyetem Animáció szakán. A Wireless azóta bejárta a világot, több mint 20 különböző fesztivál programjába válogatták be, közben több díjat is kapott, például megnyerte a Magyar Filmdíjat animációs kategóriában – írja az Index.

A különleges bábfilm stop motion technikával készült. Története egy olyan világban játszódik, ahol minden ugyanabból – egy végtelen hosszú drótszálból – születik, főhőse pedig egy telhetetlen figura, aki megpróbálja bekebelezni a saját világát. A sztori a rendező szerint arról szól, hogy mi, emberek közvetve vagy közvetlen módon mindannyian egymásból táplálkozunk.    
 
Pataki Szandra filmjét többek között a 2017-es cannes-i filmfesztivál Short Film Corner elnevezés programjába is beválogatták, de ott volt a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválon, Kanadában a Festival Stop Motionon és a horvátországi Supertoon animációs fesztiválon is. A 2017-es Slow Film fesztiválon a legjobb animáció díját kapta, idén februárban pedig a legjobb rövid animációnak választották a a magyar filmkritikusok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top