Magyarország kúl

Múmianézéssel töltené a verőfényes nyári délutánt? Van megoldás!

Idén augusztusban Pesten vendégszerepel a világ legnagyobb múmiagyűjteménye. Fáslifileknek kötelező program.

Augusztus 16-án a belvárosi Komplexbe érkezik a Világ Múmiái Kiállításjelenti a HVG.
 
A tárlat a világ legnagyobb múmiagyűjteménye, a testeket és a tárgyi leleteket több múzeumtól, egyetemtől, tudományos szervezettől és magángyűjteményből kölcsönözték, hogy a nagyközönség is találkozhasson a történelemnek ezekkel a különleges emlékeivel.
 
A kiállítást elismert tudósok, régészek, orvosok és antropológusok segítségével állították össze az Egyesült Államokban, ahol már több mint 1,6 millióan nézték meg. A tárlat hazai szakmai partnere az Magyar Természettudományi Múzeum. 

Fotó: MTI Fotó / Czeglédi Zsolt

Az ajánló szerint a látogatók betekintést nyerhetnek az ókori Egyiptom világába, az inka civilizáció titkaiba, valamint a dél-amerikai természeti törzsek és a középkori Németország életébe is. A kiállított testek egy részét szakrális célokkal, titkos rituálék keretében mumifikálták, míg mások természetes módon konzerválódtak.
 
A kiállításon a világhírű váci múmiákat is megnézheti majd a közönség: ezeket 1994-ben fedezték fel egy rég elfeledett kriptában.

A tárlat az év végéig várja a látogatókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top