Magyarország kúl

„Mi megtehetjük, hogy nagyszínpadra rakjuk a tehetséges magyar zenekarokat” – videóriport a Bánkitó Fesztiválról

A tizedik Bánkitó Fesztiválon a hazai kedvencek mellett az Acid Arab, a Suuns és az Iceage is fellépett.

Idén július 11–14. között tizedszer rendezték meg a Bánkitó Fesztivált. A rendezvény egykor „egy szűk belpesti kör” fesztiválja volt, mára viszont alaposan kinőtte magát:

2014 óta minden évben tizenöt-húsz százalékkal többen jönnek el. Ennek is köszönhető, hogy mára tényleg felkerültünk a magyarországi fesztiváltérképre 

– mondta Lukács Áron kommunikációs igazgató.
 
A Bánkitó különlegessége, hogy ide főként olyan tehetséges magyar zenekarokat hívnak meg, akiket hiába keresnénk a hasonló hazai rendezvények headlinerei között. „Itt volt a Fran Palermo, a Bohemian Betyars, a Blahalousiana, az Elefánt, a Hiperkarma és a Puszi Együttes is – de olyan, külföldön nagyon ismert előadók is felléptek, mint a pszichedelikus tánczenét játszó francia duó, az Acid Arab, a kanadai gótikus avant-rock zenekar, a Suuns és a skandináv punkzene egyik legsikeresebb bandája, az Iceage is” – sorolta a fellépőket Lukács. 
 
A szervezők komoly hangsúlyt fektetnek a társadalmi szempontból hasznos kezdeményezések és civil szervezetek bemutatására is. „Idén 2028 a témánk, olyan civil szervezeteket, társadalmi vállalkozásokat hívtunk meg, akikről azt gondoljuk, hogy tíz év múlva nekik köszönhetően lesz egy kicsit élhetőbb hely Magyarország” – magyarázta.
 
A nyitónapra mi is kilátogattunk. Az NLCafé videóriportját láthatjátok kamaszokkal, zenészekkel, szervezővel és egy óvodással.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top