Magyarország kúl

Sejkek és hollywoodi sztárok kapkodnak a pécsi feltaláló szuperbringája után

Varjas István rejtett motort épít a kerékpárjaiba. A teljesen hangtalan kétkerekűek akár 90 kilométer per órával is tudnak száguldani.

Hercegek és hollywoodi sztárok vásárolják egy pécsi feltaláló kerékpárjait – írja a Pécsma.hu. Varjas István rejtett motorral szereli fel a különleges járműveket, amelyeket ma már Olaszországban, Svájcban és Monacóban is gyártanak. Mindegyik darab egyedi, és megrendelésre készül. „Ez a tandem elég speciális. Hollywoodba rendelték meg egy színésznőnek, és azért ilyen magas a váza, hogy a testvére elférjen előtte” – mutatta a lap újságírójának az egyik csodabringát Varjas.

Fotó: epowers.bike.com

A feltaláló húsz évvel ezelőtt készítette az első prototípust, de komolyabban csak 2010-ben kezdett foglalkozni az egyedi kerékpárok tervezésével és gyártásával. Forma-1-es pilóták, sejkek és maga Albert herceg is rendelt már. De profi versenyzők is hajtják, akiknek a felkészülésben segít” – magyarázta.
 
Persze, a különleges technológiának megkérik az árát: a legegyszerűbb modell 7000 euróba kerül, de gyártottak már 50.000 eurós bringát is. „Az ár attól függ, hogy ki mit kér bele, és azt hogyan helyezzük el. Létezik olyan bicikli is, amihez áramforrás sem szükséges, hogy tölteni lehessen” – mondta a feltaláló.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top