Magyarország kúl

Napokon belül kezdhet az új magyar szövetségi kapitány

Megvan Marco Rossi utódja a DAC-nál, az olasz szakember utoljára csütörtökön, egy Európa Liga-selejtezőn ül le a szlovákiai klub kispadjára.

Ahogy mi is megírtuk, Marco Rossi, a DAC edzője váltja Georges Leekenst a magyar labdarúgóválogatott kispadján. Az Index szerint az olasz szakember már pénteken átveheti a magyar csapat trenírozását; utoljára csütörtökön, a Dinamo Tbiliszi elleni Európa Liga-selejtezőn dirigálja majd a szlovákiai csapatot.

Marco Rossi (Fotó: MTI Fotó / Czeglédi Zsolt) 

Rossi utódja Peter Hyballa lesz a DAC-nál. A klub honlapja szerint a 42 éves német edző két évre írt alá az egyesülettel, korábban Ausztriában és Hollandiában dolgozott vezetőedzőként, a Borussia Dortmundnál pedig Jürgen Klopp segítője volt. Legutóbb a Német Labdarúgó Szövetségnél a német edzők képzésének egyik vezetője volt.   
 
Rossi nehéz helyzetben veszi át a válogatott irányítását: szeptember 8-án egyből egy tétmeccsen, a finnek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen debütál majd a kispadon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top