Magyarország kúl

Nálunk forgathatják az új Dűne-filmet

Sajtóhírek szerint a Szárnyas fejvadász 2049-et is rendező Denis Villeneuve már februárban elkezdené a forgatást.

Az Érkezés és – a részben Budapesten forgatott – Szárnyas fejvadász 2049 rendezője, Dennis Villeneuve Magyarországon készítené el a Dűne-remake-et – írja az Index. A lap úgy tudja, hogy a forgatást már jövő februárban elkezdhetik a budapesti Origo Filmstúdióban.
 
Frank Herbert regényének filmjogait annak idején a Legendary Pictures szerezte meg. A stúdió több filmet is szeretne készíteni a regényből, a hírek szerint akár egy új filmes univerzum és tévés produkciók is kinőhetnek belőle.

Kyle Maclachlan az 1984-es Dűnében (Fotó: Legendary Pictures)

Az apokaliptikus hangvételű sci-fiből eredetileg a híres chilei avantgárd filmes, Alejandro Jodorowsky szeretett volna filmet forgatni a hetvenes években, olyan sztárok részvételével, mint Salvador Dalí, Orson Welles, David Carradine, Geraldine Chaplin, Alain Delon és Mick Jagger, de a projektből végül nem lett semmi.
 
Később Dino DeLaurentis szerezte meg a jogokat, aki Ridley Scottot kérte fel a rendezésre, de a Szárnyas fejvadász alkotója a lassú előkészületek miatt hamar bedobta a törölközőt. Végül David Lynch rendezte meg a mozit; az 1984-ben bemutatott eredeti Dűne hatalmas bukásnak bizonyult, csak évtizedekkel később vált kultfilmmé. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top