Magyarország kúl

Jó hír: Mekk Elek visszatért a Széll Kálmán térre!

A mesefigura apró bronzszobrát július elején lopták el a budai térről.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, július elején valaki ellopta Mekk Elek bronzszobrát a Széll Kálmán térről. A miniatűr alkotást Kolodko Mihály kárpátaljai szobrász készítette, aki az elmúlt években olyan köztéri gerillaszobrokkal lepte meg a fővárost, mint a Nagy Hohoho Horgász Főkukacának bronzmása a budai Duna-korzón, a ferihegyi repülőtéren kiállított Liszt Ferenc-portré vagy éppen a városligeti piszoár.
 
Kolodko szobrai nagy népszerűségnek örvendenek városszerte, nem csoda, hogy Mekk Elek elemelésének híre sokakat felháborított. Szerencsére a szobrászművész nem szomorkodott sokat, inkább újra legyártotta a kis bronzplasztikát, amelynek elkészültéről a Facebookon is hírt adott.

A kétbalkezes ezermester szobra a múlt héten visszakerült eredeti helyére, aminek a Blikk híre szerint nagyon örülnek az arra járók. „Már nagyon hiányzott. Reggel jár neki a simogatás” – idézte egyiküket a lap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top