Magyarország kúl

Hétfőtől világzenei fesztivál kezdődik Balatonbogláron

Húsz országból érkeznek fellépők a hétfőn kezdődő Babel Sound világzenei fesztiválra, amelynek a balatonboglári Platán Strand ad otthont.

A világzenei koncertek mellett olyan interaktív programok is várják az érdeklődőket, amelyeken közelebbről is megismerkedhetnek a távoli kultúrák szokásaival – írja az MTI. Idén Olaszország, India, Indonézia, Spanyolország, Törökország, Perzsia, Portugália és Marokkó is külön sátrat kap, ahol tánctanítások, táncházak, tésztagyúrás, ételkóstoló, maszkkészítés és sok más érdekes program is várja a látogatókat – hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki adásában.

A fesztivál idén kiemelt figyelmet fordít a családi programokra. Mindennap gyermekeknek szóló zenés és meseelőadásokat tartanak, míg a tematikus kultúrsátrakban interaktív programok segítségével ismerhetik meg kicsik és nagyok a résztvevő országok kultúráját, népszokásait, öltözetét és táncait is. Az olasz sátorban a tésztagyúrás mellett pizzakészítés és paradicsomszósz-főzés is várja az érdeklődőket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top