Magyarország kúl

Humoros lista Tatáról: 10 pont, amely a helyieknek egyértelmű

Humoros lista terjed a neten (már nem először) Tatáról. Ebből minden lényegeset megtudsz a városról, amit a helyiek tudnak.

Tata, Városháza (MTI-fotó: Jászai Csaba)

Úgy hírlik, hogy egy magyartanár írta meg azt a listát, amely vicces útikalauzként „segíti” a városba érkezőket – közli a Kemma.hu. Nem szokványos módon mutatja be az ország egyik legszebbjének tartott kisvárosát.

Íme, a lista: 

  1. A tatai emberek roppant büszkék Európa-szerte híres fesztiváljaikra, úgy is mint: Vadlúd sokadalom, Nagy lehalászás, Vízzene. Ennél nagyobb büszkeséggel már csak az tölti el őket, hogy még soha életükben nem voltak egyen sem. Úgyhogy, ha bármit meg akarsz tudni ezekkel a rendezvényekkel kapcsolatban, használd inkább a netet!
  2. Ha pizzát rendelsz, eszedbe se jusson hozzá ketchupot kérni! Itt ugyanis a pizzát szigorúan majonézzel eszik, a tonhalastól elkezdve a magyaroson át egészen a gyomorrepesztő Ördögűzőig. Igen, nekem is a Ponyvaregény nyitójelenete jut mindig eszembe…
  3. A csapvíz vagy forró, vagy langyos. Bármennyit folyasd is a csapot, hideg vízben ne reménykedj! Ha megszomjaznál, két lehetőséged van: vagy magadnak hűtöd le, vagy már eleve úgy veszed a boltban. De szerintem igyál inkább sört.
  4. Sör. Kétfajta van: Arany Fácán (nem, nem a szlovák) vagy Soproni, illetve ezek mutációi. Nyugodtan kérj bárhol márkamegnevezés nélkül egy üveg sört, nagyot nem tévedhetsz. A pultos maximum annyit fog kérdezni, hogy számosat, citromosat, Tyúkot vagy Kakast.
  5. A barátod barátja a barátod. Vita nincs!
  6. Ha esti sétád közben melankolikus nyugalmadat hirtelen éles fegyverropogás szakítja félbe, ne kezdj el pánikolni! Mindez csak annyit jelent, hogy megjöttek a laktanyába az amerikaiak.
  7. Jobb, ha egy életre megjegyzed: a „buszvég” mindennek alfája és omegája, az origo, a világmindenség bölcsője, az emberi civilizáció evidens középpontja, minden tudás forrása, akárcsak az antik Róma: minden út innen indul, és ide vezet.
  8. Mielőtt bárkitől útbaigazítást kérsz, először alaposan ismerd ki magad a városban! Enélkül ne is reménykedj benne, hogy a „hát a körforgalomnál, a Harangláb mellett, tudod, szemben az OTP-vel” típusú válaszokból valaha is világossá válik előtted, hogy merre kéne menned. Használj inkább térképet!
  9. Egy körforgalom van: A körforgalom! Ne kérdezz vissza, nem érdemes! Ugyanígy felesleges építészeti érdeklődésedet kielégítendő bármikor is afelől tudakozódnod, hogy ezt vagy azt a fontosabb középületet ki tervezte vagy építtette. Jegyezd meg: Fellner Jakab! Ha esetleg mégsem, az nincs, léte kitöröltetett a világmindenség nagykönyvéből, csak te látod, puszta illúzió, tündérpor, délibáb.
  10. Mindezek ellenére (vagy talán pont ezért?), ha jó sorsod egyszer már ide vetett, biztos lehetsz benne, hogy a világ legjobb helyén vagy. Isten hozott A városban!

Víz, zene, virág fesztivál Tatán (MTI-fotó: Bodnár Boglárka)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top