Magyarország kúl

Balaton-átúszás mellett átevezés és vitorlásverseny is lesz szombaton

A főszervezők egyeztetésének eredményeként a 36. Lidl Balaton-átúszás mellett a Balaton-átevezést és a Volvo High Tech Regattát is biztonságosan meg tudják rendezni a hétvégén.

Csütörtökön dőlt el, hogy kétszeri halasztás után szombaton sor kerülhet az úszók hagyományos megméretésére Révfülöp és Balatonboglár között – írja az MTI. Ugyanerre a napra írták ki korábban a Fonyód–Badacsony–Fonyód útvonalon az átevezést, míg a szombaton és vasárnap zajló vitorlásviadal mezőnye – két pályaverseny után – Alsóörsről Balatonfenyvesre tart a hétvége első napján.

A három esemény szervezői korábban egyeztetést tartottak, hogy megtalálják a megoldást, és ne kelljen lemondani egyik rendezvényről sem: a Balaton-átúszáson 12 órakor zárják le a rajtot Révfülöpön, így körülbelül egy óra múlva már az utolsó úszó is közel egy kilométer távolságra lesz az északi parttól. A regatta Alsóörs Marina és Fenyves Yacht Club közötti túrafutamának rajtidőpontját az adott szélviszonyokhoz kalkulált hajósebességek függvényében határozzák meg úgy, hogy a mezőny leghamarabb 14 óra körül érjen Révfülöphöz. A Balaton-átevezés esetében is hasonló megoldást dolgoztak ki korábban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top