Magyarország kúl

Ezek hazánk veszélyes fürdőhelyei a Balaton mellett, mégis sokan strandolnak itt

Vannak olyan veszélyes fürdőhelyek, ahol látszólag még strand is van. Mégsem ajánlott fürdésre, mert például baj esetén nehezen megközelíthető.

Gyerekek fürdenek a bányatóban Somogy megyei Gyékényesen (MTI-fotó: Varga György)

Egyre többen fürdenek tiltott helyeken, bányatavakban vagy hirtelen mélyülő folyókban – írja az Atv.hu. Sokan szeretik a kevésbé zsúfolt, helyi bányatavakat, amelyek sok veszélyt rejthetnek. A következők is ilyenek:

A Somogy megyei Gyékényes melletti bányató: a helyiek által Kotrónak nevezett tavon látszólag strand is van, de ez igazából nem hivatalos fürdőhely. A tó egy részén még folyik a kavicsbányászat, de a már befejezett részeken is kiszámíthatatlan a meder. 20 méteres mélységek is előfordulnak és van, amikor egy lépés után már nem ér talajt a fürdőzőnek a lába.

A Keleti Főcsatorna: a szakemberek szerint nem nehéz megjegyezni, hogy a környéken hol szabad fürödni a természetes vizekben. A Keleti Főcsatornán nincs kijelölt fürdőzőhely. Hajdú-Bihar megyében például a természetes vizek közül egyedül a Látóképi tófürdőn engedélyezett hivatalosan a fürdés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top