Magyarország kúl

Munkaerőhiány miatt összefogtak a szegedi vendéglátósok

Három fiatal szegedi vendéglátós összefogott, egymást segítik ki az égető munkaerőhiány enyhítésére. Kezdeményezésüket szívesen kiterjesztenék.

Fotó: Pixabay

A szegedi placcon a vendégekért egymással versenyző vendéglátósok szorult helyzetükben inkább összefogtak, néhány hete egymásnak kölcsönzik a munkaerőt – írja a Hvg.hu.

Három fiatal szegedi vendéglátós annak ellenére leült borozgatni, hogy egyébként a vendégekért egymás ellen harcolnak a placcon. Ráadásul mindhárman kávézót vezetnek, tehát közel azonos profillal várják a vendégeket. Mégis eljutottak arra a pontra, amikor belátták, hogy a munkaerőhiányra nincsen semmiféle csodaszer, ha nem akarnak előbb-utóbb bezárni, akkor kénytelenek egymással is szót érteni.

Nincs kényszer, lényegében a szabadnapos alkalmazottaknak ajánlják fel, ha a másik kávézóban be kellene ugrani.  Kezdeményezésük más területre is kiterjeszthető, rendezvény szervezésekor például eszközöket is kölcsönözhetnek egymásnak.

Az új módszerről a Délmagyar.hu írt először, most a három fiatal üzletember teszteli, hogy Szegeden hányan csatlakoznának a kezdeményezéshez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top