Magyarország kúl

5 éve garzont vehettél annyiért, amennyi ma egy garázs ára

Budapesten az eladó parkolóhelyek átlagos ára 3 millió forintra nőtt, az egyedi garázsoké pedig 4,2 millió forintra emelkedett.

Fotó: Pixabay

A lakásárak emelkedésével párhuzamosan a garázsárak is növekedtek országszerte. A drágulás ma már ott tart, hogy vannak olyan garázsok, amelyeknek az ára majdnem annyi, amennyi egy garzonlakásé volt 2013-ban. A garázs befektetésnek is megfontolandó, a bruttó hozam ugyanis 7-8 százalékos lehet. 

Budapesten a kínálati piacon elérhető parkolók átlagos ára 20 százalékkal (3 millió forintra) nőtt, az egyedi garázsoké pedig 40 százalékkal (4,2 millió forintra) emelkedett. Az ingatlan.com elemzése szerint a lakások drágulásával párhuzamosan a budapesti és az ország többi nagyvárosában lévő garázsok ára is jelentősen emelkedett 2013 óta.

A hihetetlen áremelkedés oka a lakáspiaci áremelkedés mellett az autópiac bővülése és a parkolási díjak emelkedése. A fővárosi garázsdrágulásban az is szerepet játszhat, hogy az eladásra kínált helyek száma stagnált, a kiadóké pedig csökkent az elmúlt egy évben.

Az garázsbérleti díjak is több mint 10 százalékkal emelkedtek, az átlagos bérleti díj 20-25 ezer forint, attól függően, hogy egyedi garázsról vagy teremgarázs-beállóról van szó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top