Magyarország kúl

Igazi nyári slágerrel jelentkezett Geszti Péter

A Rapülők alapítója úgy érzi, fontos, hogy ne csak „retrosztárként” gondoljanak rá.

Új dallal jelentkezett Geszti Péter. A zenész és kreatív szakember, aki nemrég újra összerántotta régi zenekarát, a Rapülőket, egy hamisítatlanul „gesztis” nyári slágerrel rukkolt elő; a Miamiba mentem című számról a 103.9 Sláger FM reggeli műsorában beszélgetett Pordán Petrával, Abaházi Csabával, Bárdosi Sándorral és Növényi Norberttel.


 
„Semmilyen kötődésem nincs Miamihoz. (…) Ennek a dalnak van egy olyan lüktetése, mint az általam nagyon kedvelt Miami című dalnak. Ezért először elkezdtem Miamiról írni a dalt, majd rájöttem, hogy ne menjünk Miamiba, mert úgysincs rá pénzünk. Marad a valóság, Zamárdi. Így lett a refrén Miamiba mentem… és most itt vagyok Zamárdiban” – mondta Geszti.

A kreatív szakember a napsütötte floridai nyaralóhely és a nem kevésbé napsütötte Balaton-parti város mellett a Wellhello zenekart is megemlíti új szerzeményében. „Nagyon tehetségesnek tartom őket. Szerintem Fluor Tomi az egyik legjobb fiatal szövegíró. Ami jó, az jó, azt el kell ismerni. Szerencsére itthon továbbra is vannak jó zenék, kedvelem, amit ők csinálnak, vagy amit a Halott Pénz. Nem igaz, hogy ma nincsenek olyan jó zenék, mint régen, csak ők már egy másik generációnak szólnak” – mondta.


 
Az utóbbi években főleg kreatív szakemberként dolgozó egykori tévés életében a mai napig meghatározó szerepet tölt be a zene. „A zene az állandó. Csak olyat csinálok, amivel együtt tudok élni. Most például egy Best of Geszti-koncertsorozatot, amiben nemcsak a régi dalok, de ez az új dal is felcsendül. Többek között ezért is írtam ezt a dalt, hogy ne pusztán »retrosztárként« nézzenek az emberre” – mondta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top